Kalligráfia

Neked is tetszenek a szépírással írt betűk és szavak? Szereted nézegetni a színes kis inspiráló szavakat és idézeteket, főleg akkor ha a szavak mellett némi díszítés is van, esetleg egy virágkoszorú vagy csak pár csillag és vonal, ami feldobja az egészet?

Ez a technika a szépírás, a kalligrafikus írás, vagy más néven modern kalligráfia, a hand lettering, ezt szeretném megmutatni Neked, hogy Te is tudsz ilyeneket alkotni.

Többféle módon elérhetjük a szép kalligrafikus betűket. Általában a legegyszerűbb módja ha a betűinket és szavainkat ecsetfilc segítségével írjuk, ezt nevezzük modern kalligráfának, de arra is van lehetőség, hogy tűfilcekkel vagy sima egyszerű filctollakkal érjük el ugyanazt a kalligrafikus hatást, ezt pedig hamis kalligráfának nevezzük.

Az ingyenes tartalom között találsz letölthető sablon szavakat a hónapok, illetve  a napok neveivel, amik segítségével máris kipróbálhatod otthon az alkotást.

De ha úgy érzed egy kis támogatásra és segítségre van szükséged, vagy..

Ha nem megy egyedül, akkor segítek!

Összeállítottam Neked az Ecsetfilces kalligráfia Online MediBox-ot , és a Hamis Kalligráfia Online MediBox-ot, melyek minden kérdésedre választ adnak, segítenek elindulni az úton, hogy elsajátítsd a szépírás tudományát. Lépésről lépésre, vonalról-vonalra és betűről-betűre mutatom meg, hogyan csináld, hogy számodra is  lélegzetelállító legyen a végeredmény!

A Medibox-al megmutathatod, hogy Te is tudsz csodás, művészeket és designereket megirigylő módon szép betűket írni. Mindezzel a kreatívitásod is megélheted és némi gyakorlás után teljesen magadra szabhatod a kalligrafikus betűket.

Semmilyen előképzettségre nincs szükséged, ugyanis az alapanyagok biztosítása mellett ott a kis füzet, amelyet összeállítottam, képekkel és részletes leírásokkal segít túljutni a kezdeti nehézségeken.

Biztos az is eszedbe jutott, hogy nem neked való, hiszen kézzel nem írsz szépen.

De hidd el pont, hogy Neked való, akkor is ha nem szép a kézírásod!

Elárulom neked, hogy mi a trükkje ezeknek a technikáknak, így nem lehet olyan ok, ami miatt ne sikerülne szépen kanyarítani egy-egy betűt. A kézírásod egyáltalán nem fogja befolyásolni a szépen és precízen megkomponált betűidet.

Ha még mindig bizonytalan vagy, hogy ez valóban neked való..

 

Miért válaszd az alkotói csomagot?

  • mert minden benne van, amire az elindulásnál szükséged van

  • kapsz egy gondosan összeállított munkafüzetet, ami segítségedre van a kezdeti lépésekben

  • elárulolom azt a két titkot, ami nélkül nem fog menni a  szépírás

  • +tippeket osztok meg, amik hasznosak lehetnek ha elakadsz az alkotásban és segítenek abban, hogy továbbá tudj fejlődni ebben a technikában

Ha irigykedve nézed mindig az alkotásokat, amik ezzel a technikával készültek, akkor itt az ideje, hogy te is magadévá tedd ezt a tudást, hogy Te is le tudj nyűgözni másokat!

    Ha még mindig ott a kétely benned, vagy csak jobban szeretnél inkább élőben alkotni, kipróbálni és elsajátani ezt a technikát, akkor nézz szét a workshop időpontok között!