Van időm alkotni! kihívás

Alkossunk együtt, minden hónapban!

A kihívás 2023. szeptember 1-jén indult! A csoporthoz máris csatlakozhatsz!

Van időm alkotni! kihívás

Tavaly olvastam Pam Grout könyvét, Kreatív lélek címmel.

A könyv egy évre, vagyis 52 hétre tartalmaz lényegben egy kihívás sorozatot, rengeteg ötlettel és olyan „kihívásokkal” amik kimozdítanak a komfortzónádból.

A könyv engem is megihletett és nagyon inspirált, így valami nagyon új és csodás dolgot találtam ki minden kreatív és kevésbé kreatív személy részére, a

Van időm alkotni! kihívást!

Minden hónap elején hozok egy témát, egy ötletet, egy alapanyagot vagy egy technikát, ami alapján alkothatsz valamit, valami újat létrehozhatsz. Igyekszem úgy kitalálni a havi témákat, hogy minél kreatívabbak legyenek, minél jobban inspiráljalak, és mindezt elérhető áron. Tehát nem az a célom, hogy minden hónapban vagyonokat költs el az újabb és újabb alapanyagokra, eszközökre, hanem hogy megtapasztald magát az alkotást, hogy örömet szerezzen, mindenki irigykedjen arra, hogy milyen csodásakat dolgokat tudsz létrehozni.

Célom, hogy megmutassam Nektek, hogy Bennetek is ott rejlik a kreativitás, képesek vagytok alkotni, legyen az bármilyen alapanyagból, és készüljön bármilyen technikával. Szeretném megmutatni, hogy milyen pozitív hatásai vannak az alkotásnak és az Én-Időnek, és ezekhez nemcsak a havi témákat hozom, hanem minden hónapban hozok tippeket, ötleteket, trükköket, amik segítenek majd abban, hogy minél kreatívabban alkosd meg a havi kihívást.

Csatlakozz Hozzánk, akkor is ha úgy érzed nem vagy képes az alkotásra, vagy nehézséget jelent, esetleg még sose alkottál. Ez a csoport pont azért jött létre, hogy az alapoktól kezdve megismertessen az alkotással és a különböző technikákkal.

Az alkotáshoz azért némi alapanyag és eszköz elengedhetetlen, ezért összeállítottam egy alap listát, ami jó, ha van otthon. Ezekhez mindig tudsz nyúlni és ha van már alap „készleted”, akkor könnyebb lesz bármi újat kitalálni. Ez a lista egy ajánlás és nem feltétlen kell minden rajta lévő dolog az adott havi témákhoz, tehát a lista nem a havi témákhoz került összeállításra, hanem ahhoz nyújt segítséget, hogy egy-egy téma esetében legyen mihez nyúlni, el tud kezdeni az alkotást, aztán amire még menet közben szükséged lesz, majd beszerzed, vagy keresel rá alternatívát.

Nem fogok tudni minden hónapban alkotni! Így is csatlakozzak a  csoporthoz?

A válaszom határozottan: IGEN!

Miért?
Mert azon túl, hogy minden hónapban hozok egy közös témát, amin mindenki gondolkozhat és ami alapján „közösen” alkothatunk, szeretném ha az alkotás bármely területén segítenénk egymást.
Ez azt jelenti, hogy nyugodtan csatlakozz a csoporthoz, akkor is ha már most tudod, hogy nem lesz időd az alkotásra minden hónapban. Ki tudja, hátha olyan havi témával jövök, ami annyira tetszik, hogy mindenképpen meg akarod majd valósítani, vagy valaki olyan problémába ütközik az alkotás során, amire azonnal van ötleted, így segíteni tudsz neki.
A kihívás célja nem az, hogy minden erődön felül, megszakadva teljesítsd a havi feladatot.
A cél az, hogy alkoss!, lehetőség szerint minden hónapban. De tudjuk, hogy semmi sem tökéletes, így előfordulhat, hogy épp nem tetszik a havi feladat, vagy egyáltalán nem érzel hozzá kedvet, nincs hozzá motivációd és egyébként is hagyjon mindenki békén abban a a hónapban. Nem történik semmi, ha nem teljesítesz egy havi feladatot, majd a következőt megcsinálod (ha lesz hozzá kedved)🙂
Szeretném, ha a csoportban az alkotás állna a középpontban, mindegy milyen technikával és mennyi időben, hiszen nem vagyunk egyformák, nem egyforma az életünk sem, így az időbeosztásunk sem.
A saját életedhez, a mindennapjaidhoz igazítva alkoss, annyit amennyit tudsz! Senki sem fog számonkénri, hogy éppen hol tartasz vagy miért nem csináltál meg valamit.
Szeretném, ha mindenki a csoportban pozitív dologként és örömként, jó szórakozásként élné meg magát az alkotást, hogy ezek az időszakok előrelendítsenek minket a mindennapokban és segítsenek megteremteni az egyensúlyt, a munka, család és az Én-Idő között!

Segítesz Nekem?

Szeretnélek jobban megismerni, hogy milyen gyakran, milyen technikával alkotsz, mi okoz számodra nehézséget vagy kihívást az alkotás során. Ehhez készítettem egy kérdőívet, amit az alábbi gombon érsz el.

Nagyon köszönöm előre is a segítséged, ha kitöltöd a kérdőívet!

 

Van időm alkotni! kihívás havi témái:

8. havi kihívás – 2024. április havi téma

van időm alkotni kihívás

7. havi kihívás – 2024. március havi téma

van időm alkotni kihívás

6. havi kihívás – 2024. február havi téma

van időm alkotni kihívás

5. havi kihívás – 2024. január havi téma

van időm alkotni kihívás

4. havi kihívás – 2023. december havi téma

van időm alkotni kihívás

3. havi kihívás – 2023. november havi téma

van időm alkotni kihívás

2. havi kihívás – 2023. október havi téma

van időm alkotni kihívás

1. havi kihívás – 2023. szeptember havi téma

van időm alkotni kihívás

0. kihívás – 2023. augusztus havi téma

van időm alkotni kihívás

E-mail

edina@medidecor.hu