Pompon őrület?

Hogyan is kezdődött, hogy pomponokat készítsek és azokkal díszítsem a koszorúkat?

Talán már van 3 éve is, amikor az adventi időszakra készülve úgy döntöttem, hogy az eddigi adventi koszorúk helyett valami újat, valami egészen mást szeretnék. Akkor kezdtem el nézelődni és keresgélni, hogy milyen is legyen az új, hogy inspirálódjak és ihletet kapjak, de persze mindenképpen olyan legyen amit majd saját magam készítek el.

Ekkor találtam rá a pompon koszorúkra, de amiket láttam, azok mindegyike nagyon színes volt, olyan öszevisszának tűnt és nem igazán volt meg a karácsonyi hangulata egyiknek sem és az sem tetszett benne, hogy a kreatív hobby boltokban kapható előre elkészített ki „szőrpancsokat” használtak hozzájuk.

Ezért úgy döntöttem, hogy a pompon-okat majd én készítem el és azokkal díszítem a koszorút. Kitaláltam a színeit, vettem pár gombolyag fonalat és elkezdtem pomponokat gyártani.

Eleinte kevesebb, mint több sikerrel, mire rájöttem, hogyan is tudom megfelelő méretben, elég „tömöttre” és olyan igazi pompon-osra elkészíteni, mindezt persze úgy, hogy ha lehet akkor egyszerre több pompont is tudjak készíteni, ne csak egyet.

Biztosan mindenki ismeri a képen látható pompon készítő szetteket, én is ezekkel kezdtem, mert azt gondoltam, hogy csak ezzel lehet szép pomponokat készíteni, aztán idővel rájöttem hogy nem. Előkerültek a kartonok, kisebb nagyobb méretben és elkezdődött a kísérletezés. Egy adott méretű kartonra hányszor is tekerjem fel a fonalat és aztán kössem meg a fonalom a csomót..és akkor abból hány pompon lesz..

Jó pár fonal  gombolyag kísérletezése után megszületett a karton mérete, és az is, hogy mekkora pompon készítéséhez hányszor tekerjük körbe a fonalat, hogy a végeredmény szép gömbölyű pompon legyen.

Szóval az első koszorúmhoz legyártottam egyesével az összes pompont, amikről persze menet közben kiderült, hogy kevés, így újból fonal beszerzés, pompon készítés és aztán jöhetett csak a koszorú folytatása, illetve befejezése.

Amikor az össze pompon felkerült a koszorúra még a gyertyákkal is üresnek éreztem, így kis gömböket raktam bele, ami igazán feldobja őket és ünnepibbé teszi.

Megmutatom Nektek az első pompon koszorút, amit készítettem, szerintem ha megfigyelitek ezt a képet és webshopban fent lévő mostani pompon díszeket, látszik, hogy a pompon készítés is tud fejlődni, sokkal szebbek a mostani koszorúk és persze a színeikről nem is beszélve.

Utána jöttek a más színekből, vagy csak egy színből, a különböző formákba felragasztott pomponok és a legújabb ötletem, amikor már termésekkel is díszítem a pomponokkal, ezek az idei új adventi időszak ajtókopogtatói, illetve adventi koszorúi.

És miért is szeretem annyira a pompon díszeket?

A fonal, illetve a pomponok tömöttsége miatt olyan pihe-puha hatást keltenek, és ha ránézek egyből melegségérzetet ad, elfelejtem, hogy kint mennyire hideg van. A színeket kombinálva annyi lehetőség van, amik közül néha nem is tudok választani. Ha az adventieket nézem, akkor termésekkel kombinálva egy egyszerű fehér színnel is iszonyúan elegáns lehet, annyira letisztult mégis modern hatást kelt.

Neked már megvan a kedvenc összeállításod?