Mindenhol, egyre több helyen látni ezt a  3 betűt, de mit is jelent pontosan? honnan is jön ez a 3 betű?

3 betű. Egy angol rövidítés: Do It Yourself, ami annyit jelent, hogy Csináld magad!

Ma már egyre több helyen lehet olvasni, és egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kézzel készített egyedi dekoráció vagy ajándék. Ez a rövidítés is erre utal, ezt hivatott „népszerűsíteni”.

Honnan is ered ez a szóösszetétel?

Ez a 3 betű kifejezi mindazt a kreativitást, egyéni szabad alkotást és különböző technikák kipróbálását vagy elsajátítását, ami a kreativitás körébe belefér. És mi fér bele?

Szerintem minden!

Minden olyan tevékenység, amivel valami újat hozhatsz létre, ami kikapcsol, feltölt és sikerélményt ad Neked az alkotás során.

diy, csináld magad, kreatív technika

Mindegy mit alkotsz, rajzolsz vagy éppen festesz, gyöngyöt is fűzhetsz, egy kis ékszeres dobozt díszítesz vagy egy komódot újítasz fel, akár kerti kisházat fested újra valami egyedi stílusban. A lényeg, hogy TE magad csináld!

De csak egyedül lehet? Nem!

Alkothattok többen is egyszerre, sőt szerintem az a legjobb ha összegyűltök a csajokkal, családdal, barátokkal vagy csak egy előre meghirdetett workshopra mész el, és társaságban alkotsz.

Miért?

Egyedül is meglesz a sikerélmény és a munkád eredménye, de sokkal jobban érzed majd magad társaságban, sőt ha van egy hozzárétő személy, aki a workshopon segít is, akkor még könnyebb lesz az alkotás. Segít ha elakadsz, a többi résztvevőtől pedig biztosan megerősítést kapsz arról, hogy jó amit csinálsz, segítenek majd ők is az ötleteikkel ha elakadnál, sőt lehet irigykednek majd hogy a Tiéd mennyivel jobban sikerült, mennyivel jobban tetszik neki, mint a sajátja. (találkoztam már ilyennel is)

Miért alkoss?

Önbizalmat ad, fejleszti a látásmódot, kikapcsol, eltereli a gondolataidat, segít levezetni a stresszt, türelemre tanít, fejleszti a kézügyességet, új dolgokra tanít és inspirálni fog.

Nem megy egyedül, nem érzed magad elég kreatívnak?

Akkor keress egy neked tetsző workshopot, ahol hozzád hasonlóan mások is a társaság miatt, az új technika elsajátítása és kipróbálása miatt mennek. Az a legjobb a workshopokban, hogy amikor elkezded kitalálni, hogy mit is szeretnél pontosan elkészíteni, legyen ez egy asztaldísz, egy ajtókopogtató, egy karácsonyfa dísz vagy ékszer, az előkészületek közben hatással lesznek rád a többiek, pl. amikor festéket és színeket választasz, inspirálni fognak a többiek azzal, hogy ők mit választanak, mit szeretnének majd megvalósítani és elérni a workshop végére. De nem csak ők lesznek Rád hatással TE is ugyanúgy inspirálni fogod őket a munka során.

lakásdekoráció ajtódísz lakásdekoráció csináld magad lakásdekoráció desing lakásdekoráció decoupage diy lakásdekoráció egyedi lakásdekoráció egyszeű lakásdekoráció elegáns lakás dekoráció lakásdekoráció falikép lakásdekoráció festés lakásdekoráció fonal lakásdekoráció gyertyák lakásdekoráció home lakásdekoráció inspiráció lakásdekoráció képek lakásdekoráció készítése otthon lakásdekoráció kreatív ötletek lakásdekoráció készítés lakásdekoráció csináld magad nappali lakásdekoráció ötletek lakásdekoráció olcsón lakásdekoráció olcsón webshop lakásdekoráció papírból lakásdekoráció saját kezűlegworkshop alkotás kreatív technika diy ötletek és dekorációk készítése kézzel

Te mit próbálnál ki szívesen? Itt ingyen tartalmat találsz, amivel már is kipróbálhatod mennyire vagy kreatív.

 

Csak dekor tárgyak készítése, díszítése során lehetek kreatív és alkothatok?

NEM!

+1: Szerintem még a süti készítés is belefér ebbe a DIY kategóriába. Képzelj csak el egy egyszerű csokis muffint, amire olyan krém, cukorka és díszítés kerül a tetejére, amilyen TE álmodtál meg. Nem kell mindig a szakácskönyvben lévő sütit egy az egyben leutánozni (persze van amitől semmiképpen se térjünk el), de a díszítésnél lehet kreatívak!