Hogyan kezd kreatívan az évet?

Azért, hogy jövőre még jobban induljon az éved, kezd el már most azzal, hogy a szép és legjobb élményeidet, a legjobb dolgot vagy dolgokat, amik történtek veled felírod egy kis papírlapra és egy üvege gyűjtögeted. Jövő év elején annyi pozitív dolog fog érni ezen cetlik átolvasásával, hogy ettől jobb évet nem is kívánhatnál magadnak.

Tipp: Ha egy átlátszó befőttes üvegben gyűjtöd az élményeket, és színes papírlapokra írod fel őket. Akkor egész évbe csodálhatod a színeit, melyek biztosan pozitív hatással lesznek Rád.

Ha a pozitív élményeknek inkább az anyagi részét szeretnéd megfogni, hogy jővőre ennek örülhess, akkor egy perselybe vagy egy befőttes üvegbe is gyűjtheted a pénzt. Bár ma már egyre inkább a bankkártyák használatát helyezzük előtérbe, azért ha van még olyan, amikor kézpénzt is tartasz magadnál, főleg ha apróval mindig tele van a pénztárcád vagy zsebed, akkor ezt a kreatív évkezdési ötletet Neked találták ki. Nincs más dolgod, mint keresni egy nagyobb perselyt vagy üveget (lehetőleg olyat, aminek zárható a teteje), amibe gyűjtögethetsz.

Mindezt kétféleképpen is megteheted, vagy előre meghatározod, hogy minden héten mennyi pénzt mennyi pénzt fogsz belerakni, ezt fel is írhatod az üveg falára, akár heti bontásban is, vagy csinálhatod azt, amit én szoktam, hogy nem határozod meg előre, hogy mikor mennyi pénzt raksz bele, hanem minden héten kisöpröd a pénztárcádat. Na nem a nagyobb címletekre gondolok, hanem az apróra, minden héten kiüríted a pénztárcából az apródat és beleteszed az üvegbe. Hidd el, év végére a sok kis apróból elég szép összeg tud összegyűlni, főleg ha egyszer-egyszer mellé teszel egy 500 vagy 1000 Ft-os is.

Tipp: Ha nem átlátszó üvegbe gyűjtögeted a pénzt, akkor jövőre biztosan nagyobb meglepetés ér majd a végén mikor összeszámolod mennyi pénzt is sikerült félrerakni, hiszen még szemmértékre sem tudod eldönteni, hogy mennyire lehet tele az az üveg.