Hullámkartonból díszek?

Karácsonyfa díszt szeretnél, vagy az ajándékokra szeretnél valami egyedi kis díszt? Készítsd el Te ezeket az egyszerű díszeket!

Töltsd le a sablont, nyomtasd ki és vágd ki őket!

Ha a képeken látható módon két színből szeretnél elkészíteni, akkor ennek megfelelően, az egyik színű hullámkartonból vágd ki a kisebb, a másik színű hullámkartonból a nagyobb formát.

A nagyobbra ragaszd rá a kisebbet, de figyelj arra már a kivágásnál, hogy a karton hullámai ne ugyanabba az irányba álljanak, hanem egymásra merőlegesek legyen majd a felragasztáskor, vagy valamennyi legyenek elfordítva egymáshoz képest, szóval ne párhuzamosak legyenek a hullámok vagy csíkok.

Miért?

Mert ha a kisebb és nagyobb mintán is ugyanabba az irányba futnak a hullámok, akkor,  ha összeragasztod őket akkor a széleinél fel fogpöndörödni, el fog hajlani a dísz széle. Ezért ha egymásra merőlegesen sikerül kivágni a mintákat és úgy felragasztani, akkor megtartja egymást a két karon és lesz tartása.

Ha egymásra ragasztottad őket, akkor csinálj egy lyukat az egyik szélére, vagy amit a tetejének gondolsz, fűzz át rajta egy vékonyabb zsinórt vagy szalagot és máris kész a dísz.

Ha szeretnéd díszíteni, akkor szinte bármivel megteheted. Ragaszthatsz rá gombot, kis masnikkal, ahogyan a képeket látod, vagy ragassz rá egy kis vattát, díszítsd csillámporral vagy kis kövekkel, ízlésednek megfelelően.